SAN JOAN DE DEU AMB ELS NECESSITATS MÉS NECESSITATS

Servisca com a resum de tot els que ahir ens van explicar els representants de l'Alberg Sant Joan de déu de València els valors que en aquesta casa tenen com a principi.

VALORS
El valor central de l'Ordre Hospitalària és l'HOSPITALITAT. És des de l'opció per aquest valor i el seu desenvolupament que, els que formem part de la família hospitalària, volem contribuir al desenvolupament i benestar de la nostra societat.

A partir d'ací, els valors assumits per tots els centres de l'Ordre Hospitalària en el món són:

HOSPITALITAT: Qualitat, Respecte, Responsabilitat i Espiritualitat

L'Hospitalitat s'expressa a través de la qualitat que és la base essencial del nostre servei i de la nostra gestió. La qualitat es tradueix en respecte per totes les persones que acudeixen als nostres serveis i als nostres centres.

El respecte és d'altra banda condició indispensable per a poder actuar de forma hospitalària en tot el que té a veure amb acolliment i acompanyament. Respecte al proïsme, a el “altre”, oferint-li una atenció a tota la seua dimensió humana amb una actitud comprensiva i justa en el nostre àmbit sanitari i social.

Acollir amb respecte a l'altre, ens porta irremissiblement a la responsabilitat, criteri fonamental per al nostre servei i gestió seguint fidelment els ideals de Sant Joan de Déu basats en la justícia, l'ètica i la sostenibilitat. Sens dubte “fer-se carregue” comprometre's amb la realitat de l'altre, de persones i col·lectius en situació de malaltia, vulnerabilitat o risc social, exigeix una gran dosi de responsabilitat. I finalment, des d'aquesta responsabilitat s'explica la dimensió o valor de l'espiritualitat per a guiar a cada persona en la seua cerca de significat, de religió i de transcendència. Des dels centres i cases de l'Ordre, s'ofereix atenció espiritual a totes les persones de manera independent que en alguns, aquesta vivint o siga viscuda o expressada a través d'altres confessions.