ÉS AMOR, MAI TEMOR

MIREU A la CREU I PENSEU, "HO HA FET PER MI"

1. PERDÓ. Pare, perdona'ls perquè no saben el que fan.
És difícil perdonar. El dolor, l'orgull, la pròpia dignitat, quan és violentada, crida demanant “justícia”, cercant “reparació”, exigint “venjança”… però, perdó?
Fins a quin punt crec que la gent pot equivocar-se i seguir sent digna de confiança?

2. AMB TU. Avui estaràs amb mi en el paradís. 
Una promesa que moltes gents han de sentir avui. En creus injustes, en creus pesades; en realitats travessades pel dolor, la solitud, el dubte, la incomprensió o el plor… com sonaran aqueixes paraules, dites des de la confiança de qui no té per què mentir?
Com estar avui amb Jesús en el món?

4. SOLEDAD. Déu meu, Déu meu, per què m'has abandonat?
Qui no té moments de nit fosca? De depressió, d'inseguretat, d'absoluta incertesa… Aqueixos moments en els quals sembla que totes les teues opcions han sigut equivocades, que cada decisió t'ha portat per una sendera errònia. El desafiament és no abandonar, no rendir-se, no capitular en aqueixos moments.
Acceptes el que puga haver-hi moments en què “no assegues” a Déu, i no obstant açò, t'atreveixes a seguir avant amb projectes, compromisos i esforços en el seu nom?
5. SIGUEU. Tinc Set…
Hi ha crits, i també murmuris, tots carregats de pena. La teua veu en la creu arreplega tots aqueixos udols de la humanitat trencada. I no hi ha explicació. No hi ha sentit. No hi ha justícia. Només un crit més: “Ja n'hi ha prou”.
A qui necessites atrevir-te a escoltar?

6. COMPROMÍS. Tot està complit. 
Quina sort ficar-se al llit cada dia i poder mirar arrere i dir: “va estar be”. Quina alegria quan un sent que ha fet el que havia de fer. 
Tant de bo puga, a voltes, àdhuc carregat d'ingenuïtat, mirar arrere i sentir que les coses es van complint, i reposar-me en tu.
Has caminat i cobert etapes, sabent que el camí contínua però les teues petjades estan arrere?

7. SENTIT. En les teues mans encomane el meu esperit.
No solament el dia de la mort, sinó cada dia. En aquest món que en tot cerca seguretats, que en tot vol tenir salvavides. En aquest món que em convida a tenir sempre cobertes les esquenes…vull arriscar, apostar per tu i el teu projecte 
Quines petjades vas deixant en els cors dels teus?